CAMERA OBSCURA  Maldegem

CAMERA OBSCURA Maldegem

INFO PERS [IP]

INFO PERSGeplaatst door Ryheul Noël 25 feb, 2012 15:55

CAMERA OBSCURA Maldegem op FACEBOOK -> http://www.facebook.com/cameraobscura.maldegem


1969 EEN BIJZONDER JAAR

Eddy Merkx wint zijn eerste ronde
Neil Armstrong de eerste mens op de maan
'Maldegem 1969' de eerste archieffilm

°
° 02128/N02128
°
146-WM 'Al onder de weg van Maldegem' gitarist Franky Viaene./IP
De opname 'Al onder de weg van Maldegem' met gitarist Franky Viaene en de groep Aduenté! werd gemaakt in 2010 ter gelegenheid van de kanaalfeesten bij Pomme Charelle op de wijk Strobrugge te Maldegem.

======================================================


FOTO VAN DE WEEK
- Foto © Copyrights John Maenhout
-> aanklikken: John Maenhout natuurfotograaf
http://users.telenet.be/johnmaenhout/index-NL.htm

Foto van de week: “Hof van Brezende” te Donk

======================================================

2019

FILMARCHIEF CAMERA OBSCURA 1968 - 2019

°
° 13029/N13029
° 08
S8-IL1-3892 Camera Obscura Maldegem Maldegemkermis 1968-2019 (film super8).

°
12 mei 2019
Adoptieplechtigheid Canadees Kerkhof Adegem.
Foto © Copyrights Marnix Van de Kerckhove

°
30 maart 2019
Cor Vos, een bekend Nederlands sportfotograaf met specialisatie wielrennen, en Marc Van Hecke, sportfotograaf, brachten op 30 maart 2019 een bezoek aan Camera Obscura.

°
6 februari 2019
Brico Cross Maldegem
Foto © Copyrights Michel Wijne
======================================================

2018

50 JAAR ARCHIEFFILM 1968 t.m. 2018

° 02128/N24069
° december 2018
° 09
3827-IP Sinterklaas was 50 jaar archieffilmen niet vergeten./SKL2
Ook Sinterklaas was 50 jaar archieffilmen van Camera Obscura niet vergeten. Met dank Sinterklaas voor de attentie.

°

Film Will Tura 'Hoop doet leven'
Camera Obscura Maldegem heeft aan deze documentaire ook een heel klein steentje bijgedragen.

Jean Kluger, die 50 jaar lang Wills producer en uitgever was, heeft regisseur Dominique Deruddere gevraagd om zijn visie over de artiest te verfilmen.
'De Keizer van het Vlaamse lied' is erg gesteld op zijn privacy, maar in deze film wordt aan de hand van privé foto- en filmmateriaal voor het eerst een beeld geschetst van de persoonlijke kant van de artiest. Het resultaat is een compromisloos beeld van 's mans rijkgevulde leven dat off screen wordt verteld door Jan Decleir.
Camera Obscura Maldegem heeft aan deze documentaire ook een heel klein steentje bijgedragen. Enkele flitsen uit onderstaand archieffilmpje werden in de film Will Tura 'Hoop doet leven' opgenomen. Camera Obscura kreeg hiervoor een keurige vermelding in de eindgeneriek.
-> aanklikken www.camob.be -> MAP [BEKENDE PERSONEN MAP 1]

°
° 24069N24069
° 07
S8-BP1-1436 Toen zong Will Tura nog in een feesttent 19-5-1970 (film super8).
Op dinsdag 19 mei 1970 tot slot van de Sinksenjaarbeurs zong Will Tura te Maldegem op het exposantenfeest in de Europatent De Vreeze voor een enthousiast publiek van jong en oud. Toen konden de sacochen ook nog rustig tussen het handengeklap op de biertafeltjes worden neergezet. Er is ondertussen véél veranderd en het is lang geleden ... Filmfragment uit de 2de archieffilm 'Maldegem 1970' (film super8).

°

18 september Maldegemkermis 2018

LAUREATENHULDE MALDEGEMKERMIS 2018

Voor 50 jaar archieffilmen eregast tijdens de Vrijwilligers- & Laureatenhulde 2018.
Foto © Copyrights Marc Van Hecke sportfotograaf

De keramieken cameraman van Keramiek Kasper krijgt een ereplaats in de verzameling van Camera Obscura.

°
18 september 2018
Laudatio uitgesproken door burgemeester Marleen Van den Bussche op de Vrijwilligers- & Laureatenhulde op dinsdag 18 september 2018.

Dames en Heren,

Beste vrienden,

De dinsdag van Maldegem kermis houdt het gemeentebestuur van Maldegem er aan om haar laureaten en haar vrijwilligers in de bloemetjes te zetten.
Een heel mooie traditie en ik zie dat jullie interesse groot blijft gezien jullie talrijke aanwezigheid.
Dé laureaat of dé vrijwilliger in Maldegem is moeilijk aan te duiden maar er zijn toch een aantal Maldegemnaars die heel dicht in de buurt komen.
Vanavond werken we met een eregast. Hij weet het zelf niet maar onze eregast is Noël Ryheul.

Noël, al een halve eeuw lang film jij – onder het pseudoniem Camera Obscura – nagenoeg alles wat onder de kerktoren van je geliefde dorp Maldegem gebeurt. Dus als er nu één iemand is die alles weet over UiT in Maldegem, dan ben jij het wel. Je filmpjes zijn te zien op je website, www.camob.be, en worden tot in Canada bekeken.
Ik moet eerlijk bekennen dat je filmpjes voor ons ook een werkinstrument geworden zijn. Als we twijfelen over hoe iets juist georganiseerd werd, wordt er al vlug eens naar je website gesurft.
Naast je imposante filmarchief met beeldmateriaal over Maldegem herberg je ter hoogte van de Oude Aardenburgse Weg ook nog een prachtige verzameling fotografica. De collectie vertelt de geschiedenis van meer dan 100 jaar film en 150 jaar fotografie.

Noël, we zijn bijzonder blij dat je onze eregast bent vanavond.
Mag ik je vragen om even hier tot bij mij te komen.
We hebben namelijk nog een speciale attentie voor u.
We hopen dat deze keramieken cameraman van Keramiek Kasper een ereplaats mag krijgen in uw collectie.

Dank je wel is gemakkelijk gezegd maar met dit daverend applaus bevestigen wij alleen maar onze waardering en ons respect tegenover jou en tegenover de enorme schat aan erfgoed die jij gedurende al die jaren verzameld hebt in weer en wind, zondag en weekdag.

Ik hoop echt uit de grond van mijn hart dat je nog veel mooie momenten in onze gemeente mag vastleggen.

°

1 oktober 2018 HLN Het Laatste Nieuws - Joeri Seymortier

NOEL RYHEUL (75) FILMT AL HALVE EEUW

Noël Ryheul (75) uit Maldegem loopt precies een halve eeuw met zijn camera door de straten van Maldegem.

Filmman Noël werd gehuldigd door de gemeente Maldegem. “Noël filmt al een halve eeuw, onder het pseudoniem Camera Obscura, zowat alles wat onder de kerktoren van ons dorp gebeurt”, zegt burgemeester Marleen Van den Bussche.”Zijn filmpjes zijn te zien op de website www.camob.be, en worden tot in Canada bekeken. Ik moet eerlijk bekennen dat zijn filmpjes voor ons ook een werkinstrument geworden zijn. Als we twijfelen over hoe iets juist georganiseerd werd, wordt er al vlug eens naar de website van Noël gekeken.”

Museum

Naast zijn imposant filmarchief met beeldmateriaal over Maldegem heeft hij in zijn huis in de Oude Aardenburgse Weg ook nog een mooie verzameling fotografica. Zijn collectie vertelt de geschiedenis van meer dan honderd jaar film en 150 jaar fotografie. “Met deze hulde bevestigen wij alleen maar onze waardering en ons respect tegenover Noël, en tegenover de enorme schat aan erfgoed die hij gedurende al die jaren verzameld heeft”, zegt burgemeester Van den Bussche. “Ik hoop echt dat de man nog veel mooie momenten in onze gemeente mag vastleggen.”

Ontroerd

Noël Ryheul reageert ontroerd. “Natuurlijk doet dat iets met een mens”, zegt Noël. “Het deed me ook veel deugd dat ik na de viering van veel mensen mocht horen dat de archieffilms Maldegem 1969 tot Maldegem 1978 nog voor zoveel mooie herinneringen zorgen.”

°
1 oktober 2018 HLN Het Laatste Nieuws

NOEL RYHEUL (75) FILMT AL HALVE EEUW

°

30-4-2018
Marianne Posman Wakreporter

WAK 2018 ! Noël Ryheul haalt 500 000 kijkers voor zijn films !

We zijn trots op deze bekende Maldegemnaar die bijna 50 jaar lang alle evenementen in ons dorp vereeuwigde! Dank u wel Noël!

Noël Ryheul uit de Oude Aardenburgse Weg 29 filmt bijna 50 jaar alles wat onder de kerktoren van zijn geliefde dorp Maldegem gebeurde.
500 000 kijkers en elk kijker is gelukkig iemand te herkennen van de afgelopen halve eeuw ….
We herkennen een moeder aan de feesttafel, een buurman uit een vorig leven, een kind die intussen bij de derde leeftijd hoort, een directeur of een directrice van een school, collega’s die reeds lang zijn heengegaan, de inhuldiging of de begrafenis van een pastoor … de koster, de zaakvoerders van ’t centrum die samenkwamen bij een kermis of een feest …… Honderden, duizenden mensen passeren de revue …. We slikken eventjes, we pinken een traan weg maar we glimlachen …..
Pure nostalgie. Dank zij Noël Ryheul kunnen we nog eens nagenieten van ’t verleden, want niet iedereen had de mogelijkheid om films te maken.
Bij deze, dank u wel

Ook tijdens de WAK 2018 kan iedereen de filmpjes bewonderen van Noël Ryheul die reeds 50 jaar lang Maldegem en alle evenementen in beeld bracht!
Foto © Copyrights Marianne Posman - zaal Middelburg gemeentehuis - WAK 2018

Voor de Week van de Amateurkunsten 2018 werkt Camera Obscura mee met een permanente voorstelling van 241 archieffilmpjes over het voorbije jaar 2017.
De archieffilmpjes kunnen worden bekeken op het 3de verdiep van het gemeentehuis van Maldegem in de zaal Middelburg.
Alle filmliefhebbers kunnen van de deze filmvertoningen in het gemeentehuis genieten. In de sfeervolle, moderne zaal in de nok van een van onze torens konden reeds talrijke bezoekers genieten van een vleugje nostalgie!
Prachtige films over vele prominenten en gewone stervelingen in Maldegem.
Een ruim en boeiend aanbod voor een interessant publiek die met de glimlach van herkenning van de beelden kan genieten.


© Copyrights Nieuwsblad 2008:

Noël Ryheul is niet aan zijn eerste filmrol toe. Hij startte in 1968, bijna 50 jaar geleden, met een voorstelling over alles wat dat jaar in het dorp was gebeurd.
Vijftig jaar geleden liet hij alles zien wat in precies een jaar tijd in Maldegem opvallend was geweest. "Ik film nu bijna vijf decennia alles wat er in Maldegem gebeurt", zegt Noël. "Een stoet, een eerste communie, het carnaval, het verenigingsleven of zelfs een koninklijk bezoek. In 1969 heb ik voor het eerst de film 'Van kermis tot kermis' getoond. Ik heb dat tien jaar na mekaar gedaan. Nadien -het moet toen het einde van de jaren zeventig geweest zijn- ben ik meer rond bepaalde thema's beginnen filmen. Nu film ik bijvoorbeeld het carnaval weekend en dan nodig ik enkele weken later de mensen van het carnaval gebeuren uit om te komen genieten. Ik doe dat allemaal gratis. Het applaus is mijn ereloon.
De mensen zien genieten van de beelden, is voor mij de mooiste voldoening. Wanneer er toch mensen zijn die een vrijwillige bijdrage willen leveren, dat gaat dat rechtstreeks in een pot voor het Kinderkankerfonds. Ik wil daar zelf geen eurocent aan verdienen."
Naast het zelf filmen is Noël Ryheul ook een grote verzamelaar van alles wat met fotografie en film te maken heeft. Hij heeft ondertussen duizenden gadgets verzameld die met fotografie en film te maken hebben. Zijn museum 'Camera Obscura' is indrukwekkend.

In de Oude Aardenburgse Weg heeft hij zijn eigen museum 'Camera Obscura', ook al noemt hij het zelf liever geen museum. "Het is eigenlijk gewoon een verzameling van erfgoed van 100 jaar film en 150 jaar fotografie", gaat Noël verder. "Je ziet hier honderden verschillende fototoestellen: van de grote oude bakken die vroeger gebruikt werden, tot de moderne snufjes van nu. Ook beeldjes die iets met fotografie te maken hebben, verzamel ik. Ook daarvan heb ik er nu al honderden. Speciaal voor de kinderen heb ik ook meer dan 600 stukken speelgoed verzameld, ook allemaal iets te maken met film of fotografie. Regelmatig staan er mensen aan de deur die mij met een groot hart iets komen geven. Een mooi beeldje dat ze gekocht hebben op reis of een toestel dat ze niet meer gebruiken. Ik ben de mensen daar altijd zeer dankbaar voor."

Naast het filmen en verzamelen is ook het digitaliseren en archiveren een enorme klus. "Ik heb nu al meer dan 220 uur film verzameld. Elke scène zet ik op papier met wat uitleg. Wanneer ik op zoek ga naar een fragment met bijvoorbeeld Koning Boudewijn, dan tik ik gewoon die naam in en dan zie ik meteen dat ik op rol 67 op de 22ste minuut moet kijken.
Een enorm werk, maar wel nodig als je het overzicht wil bewaren", zegt de man. Er zijn ondertussen al honderden bezoekers in zijn filmzaal en museum langs geweest. Echte openingsuren zijn er niet, maar met een simpel telefoontje kan je een afspraak maken.
De scholen van Maldegem komen regelmatig langs. Ook verenigingen die een leuke en leerrijke daguitstap willen maken, kunnen bij Noël terecht. Hij vertelt dan op zijn eigenste sappige manier over de geschiedenis van de film en de fotografie.
Een aanrader! Info op 050 71 25 76 of www.camob.be. Bron Nieuwsblad 2009.

Na 50 jaar, met Maldegem kermis 2018 hangt hij de videocamera aan de kapstok.Wie dit reusachtig archief kan bewaren voor het nageslacht is voorlopig nog een mysterie. Het is een kostbare schat.
IMMERS HOEVEEL UREN, DAGEN EN WEKEN VAN ZIJN VRIJE TIJD HEEFT HIJ NIET DOORGEBRACHT OM MALDEGEM IN BEELD TE BRENGEN VOOR ZIJN DORPSGENOTEN EN DE NAKOMELINGEN?

© Copyrights Marianne Posman

°

Week van de Amateurkunsten WAK 2018

"Après nous le déluge"

Bijdrage van Camera Obscura aan de Week van de Amateurkunsten 2018
Van Madame de Pompadour zou de historische uitspraak "Après nous le déluge!" ("Na ons de zondvloed!") zijn, woorden die zij tegen Lodewijk XV gezegd zou hebben, toen deze zich na de nederlaag tegen de Pruisische koning Frederik de Grote in de slag bij Rossbach (1757) buitengewoon ongerust toonde. (bron: Wikipedia)

°

11 februari 2018
Kindercarnavalstoet.
Foto © Copyrights Donaat Hooft
°

7 februari 2018
Brico Cross.
Foto © Copyrights Marc Van Hecke sportfotograaf
°

29 januari 2018
Cyclocross Jong Cycling Project.
Foto © Copyrights Marc Van Hecke sportfotograaf

======================================================

2017

20 oktober 2017 Dag van de jeugdbeweging.
Foto © Copyrights Lars Crommelinck Photography

°
21 oktober 2017 Herdenkingsplechtigheid Gidsen Gidsenlaan Maldegem.
Foto © Copyrights Marie Jeanne de Clerck

°
2015
AVS 3 maart 2015
°
3-3-2015 CAMERA OBSCURA IN BEELD BIJ AVS IN 'ROND DE TOREN'
Dinsdag 3 maart 2015 bracht reporter Peter Stuart van AVS in 'Rond de toren'Camera Obscura in beeld.

Reporter Peter Stuart van AVS 'Rond de toren':
" ... Camera Obscura is de imposante collectie van Noël Ryheul, waar je een overzicht vindt van meer dan 150 jaar fotografie en meer dan 100 jaar film. Maar noem camera obscura geen museum. ..."

© Copyrights bron regionale televisie AVS

°
2010
°
° 02128/N02128
° 06
IP-184 Partridge BBC News A Teerlinck cameraman BBC UK AVS
- 8 november 2010.
Kris Partridge van BBC News en Alex Teerlinck cameraman bij de BBC en AVS op bezoek bij Camera Obscura.
'This collection is most amazing...'
Op 8 november 2010 kwamen Kris Partridge engineer BBC News London en Alex Teerlinck cameraman bij de BBC UK en AVS op bezoek bij Camera Obscura. Kris Partridge schreef in het dagboek van Camera Obscura: '... this collection is most amazing...'

°
2009

Noël Ryheul filmt écht alles

MALDEGEM - Noël Ryheul uit de Oude Aardenburgse Weg 29 filmt al 40 jaar alles wat onder de kerktoren van zijn geliefde dorp Maldegem gebeurt. Hij heeft ondertussen duizenden gadgets verzameld die met fotografie en film te maken hebben. Zijn museum 'Camera Obscura' is indrukwekkend.

Noël Ryheul is niet aan zijn eerste filmrol toe. In 1969, nu precies 40 jaar geleden, toonde de creatieve Maldegemnaar voor het eerste een filmpje over alles wat dat jaar in het dorp was gebeurd. Veertig jaar geleden liet hij alles zien wat in precies een jaar tijd in Maldegem opvallend was geweest. "Ik film nu al vier decennia alles wat er in Maldegem gebeurt", zegt Noël. "Een stoet, een eerste communie, het carnaval, het verenigingsleven of zelfs een koninklijk bezoek. In 1969 heb ik voor het eerst de film 'Van kermis tot kermis' getoond. Ik heb dat tien jaar na mekaar gedaan. Nadien -het moet toen het einde van de jaren zeventig geweest zijn- ben ik meer rond bepaalde thema's beginnen filmen. Nu film ik bijvoorbeeld het carnavalweekend en dan nodig ik enkele weken later de mensen van het carnavalgebeuren uit om te komen genieten. Ik doe dat allemaal gratis. Het applaus is mijn ereloon. De mensen zien genieten van de beelden, is voor mij de mooiste voldoening. Wanneer er toch mensen zijn die een vrijwillige bijdrage willen leveren, dat gaat dat rechtstreeks in een pot voor het Kinderkankerfonds. Ik wil daar zelf geen eurocent aan verdienen." Naast het zelf filmen is Noël Ryheul ook een grote verzamelaar van alles wat met fotografie en film te maken heeft. In de Oude Aardenburgse Weg heeft hij zijn eigen museum 'Camera Obscura', ook al noemt hij het zelf liever geen museum. "Het is eigenlijk gewoon een verzameling van erfgoed van 100 jaar film en 150 jaar fotografie", gaat Noël verder. "Je ziet hier honderden verschillende fototoestellen: van de grote oude bakken die vroeger gebruikt werden, tot de moderne snufjes van nu. Ook beeldjes die iets met fotografie te maken hebben, verzamel ik. Ook daarvan heb ik er nu al honderden. Speciaal voor de kinderen heb ik ook meer dan 600 stukken speelgoed verzameld, ook allemaal iets te maken met film of fotografie. Regelmatig staan er mensen aan de deur die mij met een groot hart iets komen geven. Een mooi beeldje dat ze gekocht hebben op reis of een toestel dat ze niet meer gebruiken. Ik ben de mensen daar altijd zeer dankbaar voor." Naast het filmen en verzamelen is ook het digitaliseren en archiveren een enorme klus. "Ik heb nu al meer dan 220 uur film verzameld. Elke scène zet ik op papier met wat uitleg. Wanneer ik op zoek ga naar een fragment met bijvoorbeeld Koning Boudewijn, dan tik ik gewoon die naam in en dan zie ik meteen dat ik op rol 67 op de 22ste minuut moet kijken. Een enorm werk, maar wel nodig als je het overzicht wil bewaren", zegt de man. Er zijn ondertussen al honderden bezoekers in zijn filmzaal en museum langs geweest. Echte openingsuren zijn er niet, maar met een simpel telefoontje kan je een afspraak maken. De scholen van Maldegem komen regelmatig langs. Ook verenigingen die een leuke en leerrijke daguitstap willen maken, kunnen bij Noël terecht. Hij vertelt dan op zijn eigenste sappige manier over de geschiedenis van de film en de fotografie. Een aanrader! Info op 050 71 25 76 of www.camob.be.

°
2008

CAMERA OBSCURA IN BEELD BIJ AVS IN 'KIOSK'
°
° 02128//02128
° 05
2682-IP In 2008 kwam TV AVS op bezoek bij Camera Obscura.
In 2008 kwam AVS Meetjesland TV op bezoek bij Camera Obscura.
Cameraman en verslaggever voor Kiosk was Tom Van Rompaey.

°
2007
AVS 5 augustus 2007
°
° 02128/N02128
° 04
I72-IP AVS TV 'De Zeeuw van Vlaanderen 5 augustus 2007'.
Op 5 augustus 2007 kwan de regionale televisie AVS op bezoek bij Camera Obscura voor het programma 'De Zeeuw van Vlaanderen'. Verslag van Tineke Smet en cameraman Alex Teerlink.
© Copyrights bron embed code YouTube - reportage regionale televisie AVS.

°
2000
21 september 2000 Marc Sleen

°
1996
19 juni 1996 Reportage Camera Obscura BRTN TV1 Fienacolada

°
24 mei 1996 Het Nieuwsblad 'Maldegem verbroedert weekend lang'
°
25 en 26 mei 1996 Tentoonstelling Verbroedering
1994
°
20 september 1994 Gemeentelijke Cultuurlaureaten 1994
'Als waardering voor het vastleggen van 25 jaar leven in Maldegem'
°
21 oktober 1994 Tentoonstelling Molentjeskermis
°
26 en 27 oktober 1994 Molentjeskermis Forograficatentoonstelling
°
oktober 1994 Het Nieuwsblad
°
oktober 1994 Grens Koerier
°
3 november 1994 De Eecloonaar 'Passie voor kiekjes maken'

1977
°
AVS 12 juli 1977
°
° 02128/N02128
° 03
2270-IP Archieffilm 'Maldegem 1977' in het journaal van AVS (film super8).
Ter gelegenheid van een bijzondere filmprojectie voor een goed doel op 11 juli 1995 in de Gilde te Maldegem kwam op 12 juli 1995 archieffilm 'Maldegem 1977' in het journaal van AVS. (film super8). Verslag: Els Van Heuverzwyn. Camera: Lieven Vanoverbeke.

1969
°
ARCHIEFFILM 'MALDEGEM 1969'
Maldegemkermis 1968 t.m. Maldegemkermis 1969

°
° 24069/N24069
° 02
3197-IP Titel eerste archieffilm 'Maldegem 1969' (film super8)./S8
50 jaar geleden. Een beetje nostalgie. De filmtitel van de eerste archieffilm 'Maldegem 1969'.
Met de dankbare hulp van Jozef Van Hoestenberghe van het weekblad Vrij Maldegem filmde Camera Obscura de filmtitel voor de eerste archieffilm 'Maldegem 1969'. Toen rolde de filmtitel als frontpagina uit de drukpers van het weekblad Vrij Maldegem.
Archieffilm 'Maldegem 1969' was de eerste in een reeks van tien jaarlijks met Maldegemkermis terugkerende archieffilmen die in de kermisweek in de zaal De Gilde werden vertoond. Een filmverhaal van gebeurtenissen om en rond de toren van Maldegem. De eerste archieffilm 'Maldegem 1969' bracht de gebeurtenissen van Maldegemkermis 1968 t.m. Maldegemkermis 1969.
Tot 1978 werd elk jaar in de kermisweek een archieffilm gebracht. Van 1968 tot 2006 werd met een super8-camera op super8-film gefilmd. Na het verdwijnen van de super8-film wordt vanaf 2007 met een videocamera gefilmd.Met Maldegemkermis 2018 werd de spreekwoordelijke cirkel rond gemaakt. 50 jaar is Camera Obscura dan voor honderd en een gebeurtenissen 'Al onder de weg van Maldegem' op weg geweest. Misschien is deze verjaardag dan ook een mooi moment om de camera aan de symbolische haak te hangen.
De cirkel is rond. Of niet? Camob.
Het filmfragment wordt ondersteund door de stem van Jan Viaene.

======================================================

°
° 24069/N24069
° 01
3971-DFC1 Camera Obscura Fotografica Film Fotograferende beeldjes./CO
Camera Obscura toont een verzameling van fotografica, film en fotograferende beeldjes. Méér dan zeshonderd fotograferende beeldjes staan er te kijk! Camera Obscura vertelt het erfgoed van honderd jaar film en honderdvijftig jaar fotografie.
De verzameling is enkel op aanvraag te bezoeken.
CAMERA OBSCURA Oude Aardenburgse Weg 29 9990 Maldegem.
Telefoon 050-71.25.76 - e-mail RYHEUL.NOEL@SKYNET.BE
website www.camob.be - camobmaldegem (YouTube)

°
°
Soundtrack archieffilmen Camera Obscura Maldegem
Om de muziekrechten geen geweld aan te doen worden de archieffilmen van Camera Obscura Maldegem voorzien van 'Al onder de weg van Maldegem' gespeeld door gitarist Franky Viaene. Camera Obscura Maldegem kreeg van Franky Viaene de toestemming voor het gebruik van de uitvoering. Waarvoor onze bijzondere dank!

© Copyrights Camera Obscura
De archieffilmen foto's en tekeningen op de site van Camera Obscura Maldegem vallen onder de bescherming van het auteursrecht. Kopieën, aanpassingen, bewerkingen, wijzigingen van de archieffilmen foto's en tekeningen, geheel of gedeeltelijk, in welke vorm of op welke wijze dan ook zijn verboden, tenzij voorafgaand toestemming is verleend door de eigenaar van het auteursrecht.

Foto © Copyrights Marc Van Hecke sportfotograaf

°
-> WWW.CAMOB.BE -> MAP [INFO PERS]

° 11
146-WM 'Al onder de weg van Maldegem' gitarist Franky Viaene./IP
° 10
S8-IL1-3892 Camera Obscura Maldegem Maldegemkermis 1968-2019 (film super8)./S8
° 09
3827-IP Sinterklaas was 50 jaar archieffilmen niet vergeten./SKL2
° 08
S8-BP1-1436 Toen zong Will Tura nog in een feesttent 19-5-1970 (film super8)./BPWT
° 07
IP-184 Partridge BBC News A Teerlinck cameraman BBC UK AVS
- 8 november 2010.

° 06
2682-IP In 2008 kwam TV AVS op bezoek bij Camera Obscura.
° 05
I72-IP AVS TV 'De Zeeuw van Vlaanderen 5 augustus 2007'.
° 04
2270-IP Archieffilm 'Maldegem 1977' in het journaal van AVS (film super8).
° 03
3197-IP Titel eerste archieffilm 'Maldegem 1969' (film super8)./S8
° 02
IL-The history of photography in 5 minutes.
° 01
3971-DFC1 Camera Obscura Fotografica Film Fotograferende beeldjes./CO

°

IP Info Pers
SKL2 Sinterklaas
BPWT Will Tura
S8 Film super8
CO Camera Obscura


°
°

-> WWW.CAMOB.BE

Camera Obscura Maldegem draagt zorg voor het gegeven dat de deelname aan het gepubliceerde en in het filmarchief gebrachte filmfragment vrijwillig is en geen schade toebrengt aan de in filmbeeld gebrachte personen.

De eventueel in het bijschrift van het archieffilmpje geciteerde namen zijn informatief en dienen om het gefilmde filmfragment toe te lichten.
De door 'Camera Obscura Maldegem' gepubliceerde archieffilmpjes dragen het label 'camera obscura maldegem'. De archieffilmpjes zijn vrij met bronvermelding te downloaden.
Bij eventuele publicatie mag het archieffilmpje niet ingekort, verknipt of samengevoegd worden. Het copyright label 'camera obscura maldegem' mag niet worden gewist.
Bij publicatie van een foto uit een archieffilmpje moet de bron worden vermeld. (07029)

°
°
Al de door Camera Obscura Maldegem geplaatste filmpjes dragen onderaan in het beeld het label 'camera obscura maldegem'. Filmpjes die niet voorzien zijn van dit label werden niet door Camera Obscura Maldegem op de website geplaatst. Camera Obscura Maldegem draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor eventueel fout gebruik en/of misbruik.

°
Map [INFO PERS IP] bijgewerkt op 20 juli 2019

°
°

CODE IP - FB 02128

°